Söke Ziraat Odası > Haberler > TAŞKINLARDAN ETKİLENEN KÖYLER ZİYARET EDİLDİ.

TAŞKINLARDAN ETKİLENEN KÖYLER ZİYARET EDİLDİ.

29 Mayıs 2017 günü görülen yağışlar nedeniyle tüm Aydın ve İzmir bölgelerini büyük zarara uğratan dolu ve sonrasındaki taşkınlar başta pamuk olmak üzere,kiraz,tütün gibi birçok üründe büyük kayıplara neden olmuştur.

Söke Ovamızda ise, Nalbantlar,Pamukçular,Akçakaya,Bağarası,Bağ.Yeniköy,Kisir,Sayrakçı,bölgelerimizde pamuk ekili tarlalar sular altında kalmış durumdadır.Bu bölgelerdeki en büyük sorun zarar gören üreticilerimizde Tarsim sigortasının bulunmamasıdır.Tarsime kaydı bulunmayan üreticilerimizin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru ve Tarsime kayıtlı olan üreticilerimizin ekspertiz raporlarını hazırlatmaları gerekmektedir.Bu konuda hasarın belirlenmesi konusunda yardımcı olup,

Nalbantlar,Pamukçular,Akçakaya,Bağarası,Bağ.Yeniköy,Kisir ve Sayrakçı köylerine gidilip yaşanan afetten sonra nasıl yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgilendirme toplantıları yapıldı .Ayrıca Menderesin güneyi,Koçarlı Bağarası sulama kanalı orta kısmında  toplulaştırma yapılmasına ve menderes ıslahının bitmesine rağmen yaşanan taşkından sonra ovadaki suyu çekecek tahliye kanallarının açılamayıp ana tahliye kanallarına aktarılamamış durumda olması ve ana tahliye kanallarının da yeterli geniş açıda menderese bağlanmamış olmasından dolayı  su hala tarlalarda beklemektedir suyun boşaltılması ve kanalların düzeltilmesi konusunda yetkili kişilere de bu durumu dile getirdik.