Söke Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Söke Ziraat Odası > Haberler > BÖLGEMİZDE DOĞAL YUMURTA ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ ARTIYOR

BÖLGEMİZDE DOĞAL YUMURTA ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ ARTIYOR

        Günümüzde her geçen gün sağlıksız gıda tüketiminin nüfusun fazlalılığı nedeniyle artması ve neticesinde hastalıklarında çoğalması her vatandaşımızı tedirgin etmektedir. Son dönemlerde başlayan ve bu güne kadar  fazlalaşarak devam eden gezen tavuk yetiştiriciliğiyle satılan yumurtalar kalite,lezzet ve sağlık açısından da  tüketicinin yönelmesini sağlamaktadır.İlaçların ve antibiyotiklerin bıraktığı kalıcılı etkilerinden uzak,kaliteli yemlerle ve ya doğal olarak yeşilliklerle beslenen, sürekli dört duvar içerisinde kalma stresini yaşamayan, yeteri kadar D vitamini alabilen kümes hayvanları  daha güvenilir ve lezzetli gıda temini sağlamaktadır.Bu konuda en büyük ilgi Ege Bölgesinde gözükmektedir.Birkaç yıl öncesine kadar gezen tavuk yumurtacılığının toplam yumurta üretimindeki miktarı %10’lardayken günümüzde %30 civarını bulmuş durumdadır.Bu sektörde devletinde dönemsel olarak vermiş olduğu hibeler,köye dönüşü teşvik için gezen tavukçuluğu önemli bir sektör olarak göstermektedir. Kaliteli ve sağlıklı yumurta üretimi yapıldığı sürece ilerleyen dönemler de birlikler aracılığıyla, üretim ülke talebini karşıladıktan sonra  yumurtaların tescillenerek ihracata  geçme ihtimali söz konusudur.

                                                                

                              SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI

                               M.KEMAL KOCABAŞ