Söke Ziraat Odası > Haberler > GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ

GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ

GENÇ ÇİFTÇİ PROJE DESTEKLEMELERİNİN 2.YILINDAKİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR.

Söke Ziraat Odası Başkanı M.Kemal Kocabaş, Geçen yılda  olduğu gibi bu yılda 18-41 yaş arasında,sigortalı çalışmayan(eşi dahil),vergi mükellefi olmayan,örgün eğitimine devam etmeyen  genç çiftçilerimize hazırladıkları projelere karşılık en fazla 30.000 TL Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından  hibe desteği verilecektir.2017 yılı için genç çiftçi projesi kapsamında toplam 483 milyon TL , yaklaşık 16.100 genç çiftçi olarak belirlenmiş olup,bu bütçenin 330 milyon liralık kısmı en az 11.000 genç çiftçiye büyükbaş/küçükbaş hayvancılık kapsamında verilecektir.51.000 büyükbaş,100.000 küçükbaş hayvan TİGEM tarafından temin edilecek,7 Nisan- 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında  yapılacak  olan başvurular 2 aşamada gerçekleşecektir. İlk olarak ön başvuru https://gencciftci.tarım.gov.tr adresinden kesin başvurular ise kişinin yerleşim yerine bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine  şahsen yapılacaktır.Projesi onaylanan çiftçilerimizin 3 yıl boyunca zorunlu olarak faaliyetlerini sürdüreceklerine dair Taahhütname imzalayarak hibeyi aldıkları süre itibariyle 2 yıl boyunca denetleneceklerdir.

Proje konuları kapsamında,Hayvansal üretim olarak genç çiftçinin sahip olduğu 15 büyükbaş 50 küçükbaş hayvan sahibi olmamak şartıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tesis yapımı,50 adet kovan sahibi olmamak şartıyla arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği,kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı,ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı.Bitkisel üretim olarak,fide,fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği,kültür mantarı üretimi,çok yıllık tıbbi aromatik bitki üretimi,işlenmesi,depolanması ve paketlenmesi,organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim bulunmaktadır.