Söke Ziraat Odası > Haberler > OVAYA VERİLEN SULAMA İŞLEMİ DÜZENE KONULMALIDIR

OVAYA VERİLEN SULAMA İŞLEMİ DÜZENE KONULMALIDIR

Mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıklar nedeniyle , kurak periyoda girdiğimiz şu günlerde yağışların bu yıl istenilen miktarda olamamasına rağmen barajdaki doluluk oranının normal seviyede gözükmektedir. Devlet su işleri bölge müdürlüğünün kontrolleri sonucunda geçtiğimiz ramazan ayındaki  yağışların ardından Aydın bölgesindeki barajların doluluk oranının ortalama %70 civarında olduğu sulama suyunda herhangi bir su seviyesi düşüklüğünün olmadığının belirtilmesi tüm üreticilerimizi rahatlatmıştı ancak, sulama suyu  çiftçilerimize  hala düzenli olarak verilmemesi ovada kaos ortamının oluşmasına sebep olmaktadır. Üreticilerimizin bu konuda sakin olmaları, verim düşüklüğü tehlikesini düşünerek panik yapmamaları ,Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün ve Sulama Birliğinin  bu durumu bir an önce çözüm getirip ovaya verilen suyu düzenlemesi gerekmektedir. Bu durum devam ettikçe uzun yıllar sonra pamuğa yönelmiş rekor ekim yapan, özverili, zor şartlarda büyük emek veren ve ülke ithalatını azaltan üreticilerimizin umudunu kırmasına neden olacaktır. Daha fazla vakit kaybetmeden en uygun düzenleme modeli oluşturulmalıdır.